Ik HEB CHRONISCHE PIJN/DPS/SOLK

Pijn die langer dan drie maanden aanhoudt noemen we chronische pijn.

anh-nguyen-v-NBXj3Yv5o-unsplash

Noot:

Stichting Emovere is een stichting opgericht door zorgverleners en ervaringsdeskundigen. Op de site www.https://www.stichtingemovere.nl/vind je meer informatie en een lijst met professionals die zich bezig houden met SOLK.

Er is een boekje gemaakt met ervaringsverhalen. Klik hier om te kijken, misschien zit jouw verhaal er ook wel bij!

Gelukkig komen er steeds meer zorgprofessionals die zich bezig houden met het lijf en brein. Helaas worden meerdere professionals (nog) niet vergoed maar bedenk eens wat een eenmalige investering waard is, als het ervoor zorgt dat je daarna pijnvrij door het leven kan gaan!?

Er staat ook een boekje met ervaringsverhalen van kinderen/jongeren op de site www.depijnvoorbij.nl. Heeft jouw kind aanhoudende lichamelijke klachten dan is dit boekje ook interessant om door te nemen. 

Ik ben vriend van stichting Emovere en samen zetten wij ons, op verschillende manieren in,  zodat er meer aandacht komt voor de mindbody benadering binnen de reguliere zorg.

Je hebt aanhoudende of terugkerende (pijn)klachten en je hebt er alles aan gedaan om dit te verhelpen.

Artsen, fysiotherapie, oefeningen, acupunctuur. Misschien wel mensendieck therapie, de chiropractor, sportschool? En naar de sauna of een corticosteroïden prik, noem maar op. Jij hebt het allemaal geprobeerd. Ook het fanatiek trainen van de spieren op de zwakke plek werkt niet. Sommige behandelingen geven tijdelijk verlichting, maar bieden geen oplossing voor de lange termijn. De arts zegt dat je moet leren omgaan met chronische pijn en ermee moet leren leven. Of misschien heb je zelfs te horen gekregen dat het ‘tussen de oren’ zit? Steeds meer mensen krijgen dan de diagnose SOLK dat staat voor somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten.

 

Ik ben benieuwd of jij een bepaald patroon bij jezelf kunt herkennen:

  • Is de pijn op de ene plek over en dan heb je ineens ergens anders last?
  • Merk je dat de pijn heftiger is tijdens drukke of stressvolle of emotionele periodes?
  • Blijft de pijn terwijl er geen aanwijsbare oorzaak gevonden is? En gaat deze pijn vaak samen in combinatie met moeheid?
  • Gaat de pijn weg bij warmte?
  • Is het jou aangeraden om de spieren op de zwakke plek te trainen maar helaas werkt dit niet om de pijn te verminderen of wordt de pijn erger?
  • Komt en gaat de pijn, soms een paar keer per dag?
  • Ben je bij de arts geweest en kan hij/zij jou niet verder helpen?

 

Heb jij minstens drie vragen beantwoord met ‘ja’? Dan is het Preventietraject  Chronische Pijn of het Traject Behandeling Chronische Pijn echt iets voor jou.

 

Chronische of terugkerende pijn met aanwijsbare oorzaak

Een slijtage, oude blessure of operatieplaats zijn veel gehoorde plekken van chronische pijn. Je hebt bijvoorbeeld een ongeluk gehad waarbij je je knie flink bezeerd hebt. De pijn in je knie kan ineens opspelen na een tijdje weg te zijn geweest. Dat is vreemd, want je knie is allang genezen… En waarom doet het niet 100% van de tijd pijn? Dat heeft een oorzaak…

 

De oorzaak van terugkerende of chronische pijn

Gedurende je hele leven gebeuren er dingen waar emoties bij komen kijken. Een ongeluk, ruzie, overlijden, nare leidinggevende enzovoort.

Het verdringen van die emoties, bewust of onbewust kan lijden tot pijn of andere aanhoudende klachten.

Onverwerkte emoties, stress of trauma’s kunnen jouw klachten in stand houden. Veel behandelaars houden daar geen rekening mee en geven aan dat deel geen of weinig aandacht. Ondertussen is de kans groot dat je nog meer gefrustreerd raakt omdat de behandeling niet aan slaat.

Frustratie, boosheid, angst zijn de bekendste en veel voorkomende emoties.

We moeten dus niet aan de slag met jouw lichaam, maar met jouw lijf en brein.

Kenmerken van sabotage zijn:

Het niet altijd aanwezig zijn van de pijn

Je hebt minder klachten tijdens vakanties of stressvrije periodes

De pijn vermindert door warmte/ kou

Eigenschappen van mensen waarbij dat vaker voorkomt:

  • Mensen die alles graag goed of zelfs perfect willen doen
  • Mensen die graag zorgen (voor een ander)
  • Mensen die graag pleasen en zichzelf dus wegcijferen
  • Mensen die altijd druk zijn en nooit rust nemen

 

Herken jij jezelf hierin, dan zou jij ook wel eens, net als ik, DPS kunnen hebben. Het Diversion Pain Syndrome is een fenomeen dat vaak ontstaat in de loop der jaren. Je hele leven sla je gebeurtenissen, emoties en bepaalde prikkels op. Als het teveel is geworden kan het zijn dat je brein prikkels blijft geven aan de zwakke gebieden als waarschuwing. 

 

Het mooie daarvan is, dat je er wat aan kan doen! Dus als jij ook klaar bent met die pijn, kom dan in actie! Kortom, je hebt werk te doen, werk aan jezelf. Neem nu wel eens de tijd voor jezelf, sta eens stil bij wat je aan het doen bent en wat er allemaal is gebeurd.

En als je wil kan ik je daarbij helpen.

Direct aan de slag

Vrijblijvend kennis maken

Ik vind het zelf altijd erg prettig om te weten wie er nou achter de site zit. En zeker als je van plan bent om je klachten echt aan te pakken met mijn hulp, wil je vast weten of er een match is.

Dus wil jij ontdekken of wij een klik hebben? Plan dan gezellig een gesprek in. Dat kan live met een bakje koffie in de Leidsche Rijn (Utrecht), telefonisch of met beeldbellen.

Doe gratis de online test

Heb je alles al geprobeerd en ben je het zat om dagelijks last te hebben? Ben je benieuwd of er toch nog een manier is om van jouw pijnklachten af te komen? Doe dan deze quiz! Denk niet te lang na bij het antwoorden. Kies je eerste ingeving. Binnen een minuut weet je of er toch nog een mogelijkheid is voor jou!

Zelf aan de slag met dit Doeboek!

Wil jij ook weer gewoon lekker bewegen en sporten? Zonder erbij na te denken van een bankje springen en/of minder stijf uit je bed komen? Maar wil je eerst zelf aan de slag? Download dan dit Doeboek! Nu tijdelijk voor maar 5.95! Het zit vol tips bij pijnklachten maar is eigenlijk goed voor iedereen :).