IK HEB FIBROMYALGIE

Letterlijke betekenis fibromyalgie: pijn in bindweefsel en spieren

melt op rolPE

Fibromyalgie is een aandoening waarbij je last hebt van chronische pijn. Vaak gaat deze pijn gepaard met stijfheid, vermoeidheid en stemmingswisselingen. Volgens de Vereniging voor Fibromyalgie Patiënten (F.E.S). leiden zo’n 340.000 mensen in Nederland aan fibromyalgie en mogelijk ben jij er een van. Ben je nu op zoek naar een manier om je pijn te verlichten? Lees dan snel verder.

 

Ik ben benieuwd of jij een bepaald patroon bij jezelf herkent:

  • Ervaar je bijna dagelijks spierpijn en pijn in en rondom de gewrichten en bij de aanhechting van de pezen?
  • Je hebt op meerdere plekken in je lichaam pijn
  • De pijnlijke plekken zitten zowel links als rechts en boven en onder je middel
  • Je hebt last van stijfheid
  • Vermoeidheid

 

Heb jij minstens twee vragen beantwoord met ‘ja’? Dan is de MELT® methode echt iets voor jou. Met deze methode breng je het zenuwstelsel tot rust en je herstelt je bindweefsel dat pijn en stijfheid veroorzaakt doordat het uitgedroogd raakt. Je reset jezelf eigenlijk tijdens het Melten. En dat alleen al door op een zachte roller te liggen en met een balletje te ‘spelen’. Het zorgt ook meteen voor een momentje ME-time.

 

Wat heeft mijn bindweefsel te maken met fibromyalgie?

Als we het woordje fibromyalgie letterlijk vertalen, betekent het ‘pijn in bindweefsel en spieren’. Het bindweefsel is het grootste orgaan van je lichaam. Je bindweefsel verbindt eigenlijk alles in je lichaam met elkaar; alle spieren, je zenuwstelsel, je lymfestelsel, je organen, noem maar op…  Het geeft dus een enorme impact op je dagelijks leven als er hier iets mis is. Het heeft invloed op alle systemen in ons lichaam. Bij fibromyalgie is je bindweefsel dus flink uit balans en dat veroorzaakt al jouw klachten.

 

De oorzaak van fibromyalgie kan genetisch zijn, maar ook een heftige gebeurtenis in je leven kan voor deze disbalans zorgen. Onderzoekers zijn nog volop op zoek naar de oorzaak van deze vervelende aandoening.

 

Doorbreek de pijncirkel!

Veel mensen schamen zich of hun omgeving vertelt hen dat ze niet zo moeten zeuren. Van buitenaf zien anderen immers niet dat het niet goed met je gaat, toch? Je gaat daarom vaak over je grenzen heen en voelt steeds vaker pijn.

 

Je wilt niks liever dan iets vinden wat voor pijnverlichting kan zorgen en wat de vicieuze cirkel doorbreekt. Ik weet dat deze balans voor iedereen verschillend is en dat maakt het ook zo ingewikkeld. Veel mensen met fibromyalgie staan continu aan, ademen onbewust verkeerd waardoor je slechter slaapt en ondertussen draait het gezin ook gewoon door. Je omgeving vraagt veel van je en terwijl jij voor iedereen zorgt behalve jezelf, blijft je lichaam seinen. Lees ook eens mijn blog hierover.

 

Het is tijd om voor jezelf te gaan zorgen! Wil jij je pijn verlichten? Ben je bereid om dingen (drastisch) te veranderen? Ben je ook bereid om minder leuke keuzes te maken voor het goede doel?

Oftewel: ben jij in voor verandering? Kijk dan of een van de trajecten bij je past.

Kenmerken van fybromyalgie zijn:

Continue vermoeid zijn

Altijd pijn op verschillende plekken in je lichaam

Je voelt je niet altijd serieus genomen door de medici of door je omgeving

Eigenschappen van mensen die vaak fibromyalgie krijgen

  • Je zorgt altijd voor anderen ook al heb je zelf pijn
  • Je hebt een heftige gebeurtenis meegemaakt en sindsdien ervaar jij deze typische klachten.
  • Je cijfert jezelf vaak weg en pleast anderen vaak.

 

One size does not fit all!

De pijn kan van dag tot dag wisselen tussen verschillende lichaamsdelen en bij iedere fybromyalgie patiënt zijn de klachten net iets anders. Herken jij jezelf in deze punten en wil je de pijncirkel doorbreken?

Neem contact met me op en boek een vrijblijvende kennismaking via onderstaande carrousel. Samen gaan we met jouw symptomen aan de slag om de pijn flink te verlichten.

Direct aan de slag

Vrijblijvend kennis maken

Ik vind het zelf altijd erg prettig om te weten wie er nou achter de site zit. En zeker als je van plan bent om je klachten echt aan te pakken met mijn hulp, wil je vast weten of er een match is.

Dus wil jij ontdekken of wij een klik hebben? Plan dan gezellig een gesprek in. Dat kan live met een bakje koffie in de Leidsche Rijn (Utrecht), telefonisch of met beeldbellen.

Doe gratis de online test

Heb je alles al geprobeerd en ben je het zat om dagelijks last te hebben? Ben je benieuwd of er toch nog een manier is om van jouw pijnklachten af te komen? Doe dan deze quiz! Denk niet te lang na bij het antwoorden. Kies je eerste ingeving. Binnen een minuut weet je of er toch nog een mogelijkheid is voor jou!

Zelf aan de slag met dit Doeboek!

Wil jij ook weer gewoon lekker bewegen en sporten? Zonder erbij na te denken van een bankje springen en/of minder stijf uit je bed komen? Maar wil je eerst zelf aan de slag? Download dan dit Doeboek! Nu tijdelijk voor maar 5.95! Het zit vol tips bij pijnklachten maar is eigenlijk goed voor iedereen :).