IK HEB LONG COVID KLACHTEN

Klachten die langer aanhouden dan drie maanden kan je post-corona/ Long covid klachten noemen

1

Ondertussen kent iedereen wel iemand die Corona heeft gehad. Het is een nieuwe ziekte die een zeer afwisselend klachtenpallet laat zien. De ene persoon krijgt alleen een snotneus, terwijl de ander op de Intensive Care terecht komt. Ook de nasleep van Corona wisselt per persoon en varieert van vermoeidheid tot heftige reumatische klachten.

Heb jij Corona gehad en herken je jezelf in één of meerdere van onderstaande klachten?

  • Vermoeidheid
  • Pijn in spieren en gewrichten
  • Stijfheid in spieren en gewrichten
  • Benauwdheid/kortademigheid
  • Angst, verdriet, boosheid (wisselende gevoelens/emoties)
  • Hartkloppingen of opgejaagd gevoel
  • Gespannen gevoel
  • Verkeerde ademhaling/problemen met het middenrif

Heb jij een of meer kenmerken beantwoord met ‘ja’? Dan kan het Behandelingstraject of MELT traject jou helpen bij het verlichten van jouw klachten.

 

 

Directe en indirecte oorzaak van klachten na Corona

Het Covid-19 virus kan voor schade in je hele lichaam zorgen. Het begint over het algemeen in je longen. Maar we zien dat de afweerreactie van het lichaam bij sommigen zo heftig is dat ook gezonde cellen aangevallen worden.

Het is dan ook belangrijk dat je jouw klachten goed laat onderzoeken bij je (huis)arts. In veel gevallen komt er echter niks uit de onderzoeken en moet je lichaam het dus zelf herstellen, maar soms lukt dat niet helemaal of gaat dit erg traag.

Heb jij post Corona nog steeds last van vermoeidheid, weinig energie, pijnlijke of stijve spieren (reumatische klachten) of gewrichten of hyperventilatie en kortademigheid? Beïnvloed het jouw dagelijks leven en kun je niet meer doen wat je normaal deed voordat je ziek werd?

De MELT methode is een voorbeeld van een zelfzorgmethode die relatief snel en makkelijk kan zorgen voor herstel. Zie ook de pagina over MELT.

Kenmerken van long covid klachten zijn:

Vermoeidheid dat wisselt per dag

Snelle, hoge/verkeerde ademhaling

Pijn in gewrichten en spieren

Mindfuck, angst en stress

Je kan veel klachten krijgen door een verkeerde ademhaling, maar ook door angst en stress. En vooral van dat laatste hebben veel mensen in deze periode last. Velen onder ons zijn bang, bang om zelf ziek te worden. Of sterker nog, bang om iemand ziek te maken of altijd ziek te blijven!

 

En constant rondlopen met angst is niet goed voor je. Als je daar niet bij stil staat en continu maar doorgaat met alles, kan je brein signalen gaan geven die zich uiten in pijn of hyperventilatie. Die signalen zorgen ervoor dat jij het even rustig aan doet. Vaak ga je daarna gewoon weer door. Herkenbaar?

 

Ga eens na of dit bij jou speelt. Is jouw brein je aan het ‘fucken’? Ben je aan het liegen tegen jezelf (‘ja hoor, ik heb nergens last van’). Zo ja, kijk dan eens bij mijn preventieve traject of behandelingstraject. Daarin ondersteun ik jou bij het onderzoeken waar je klachten vandaan komen. Het gave van je brein is dat je dat, net zoals je ademhaling, je het ook kan beïnvloeden.

Herken jij jezelf in de long covid symptomen? En wil jij weer lekker je oude energieke zelf worden? Neem dan eens tijd voor jezelf en boek dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek via onderstaande carrousel. Samen kijken we hoe we jouw klachten kunnen verminderen of zelfs helemaal laten verdwijnen. Ben jij in voor verandering?

 

Herken jij jezelf in de post Corona symptomen? En wil jij weer lekker je oude energieke zelf worden? Neem dan eens tijd voor jezelf en boek dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek via onderstaande carrousel. Samen kijken we hoe we jouw klachten kunnen verminderen of zelfs helemaal laten verdwijnen. Ben jij in voor verandering?

Direct aan de slag

Vrijblijvend kennis maken

Ik vind het zelf altijd erg prettig om te weten wie er nou achter de site zit. En zeker als je van plan bent om je klachten echt aan te pakken met mijn hulp, wil je vast weten of er een match is.

Dus wil jij ontdekken of wij een klik hebben? Plan dan gezellig een gesprek in. Dat kan live met een bakje koffie in de Leidsche Rijn (Utrecht), telefonisch of met beeldbellen.

Doe gratis de online test

Heb je alles al geprobeerd en ben je het zat om dagelijks last te hebben? Ben je benieuwd of er toch nog een manier is om van jouw pijnklachten af te komen? Doe dan deze quiz! Denk niet te lang na bij het antwoorden. Kies je eerste ingeving. Binnen een minuut weet je of er toch nog een mogelijkheid is voor jou!

Zelf aan de slag met dit Doeboek!

Wil jij ook weer gewoon lekker bewegen en sporten? Zonder erbij na te denken van een bankje springen en/of minder stijf uit je bed komen? Maar wil je eerst zelf aan de slag? Download dan dit Doeboek! Nu tijdelijk voor maar 5.95! Het zit vol tips bij pijnklachten maar is eigenlijk goed voor iedereen :).