IK HEB LAST VAN RUGKLACHTEN

Rugpijn kan zowel boven- als onderin de rug voorkomen maar de oorzaak kan heel ergens anders zitten.

rugpijn

Ruim een half miljoen mensen melden zich jaarlijks bij de huisarts met rugklachten. Je bent dus niet alleen. Er zijn veel zorgprofessionals waar je terecht kunt met rugklachten, denk aan de fysiotherapeut, chiropractor, de neuroloog of de pijnpoli. Zij hebben al veel mensen van hun klachten afgeholpen. Maar wat als je dit allemaal al eens hebt geprobeerd en (bijna) niks werkt voor je?

Pijn na het doen van oefeningen

Misschien heb je van de fysiotherapeut oefeningen gekregen, om je zwakke spieren te trainen. Als de klachten na een paar weken niet verholpen zijn, is dit helaas niet de juiste optie voor jou. Luister dan naar je lichaam en stop met de oefeningen. Waarschijnlijk was je bepaalde spieren juist aan het overbelasten omdat je rug niet in balans is.

Herken jij de volgende zaken:

  • Je ervaart veel pijn in je (onder)rug als je lang moet staan
  • Je ervaart pijn in je rug of moeilijkheden bij het opstaan in de ochtend (en ook na lang zitten).
  • Je ervaart pijn tijdens het tillen van zware dingen of uitvoeren van zware huishoudelijke taken
  • Helaas moest je door je rugklachten stoppen met sporten.
  • Slenteren/winkelen lukt niet zonder pijn aan het eind van de dag.
  • Je ervaart pijn na het doen van oefeningen.

Herken je 1 van deze punten? De MELT® methode kan je pijn verlichten. Met deze methode breng je het zenuwstelsel tot rust. Je herstelt je bindweefsel en alle verkrampte spieren door de overbelasting. Je reset jezelf eigenlijk tijdens het Melten.

 

Oorzaken van rugklachten

Meestal is er niet zo 123 een oorzaak van de rugklachten te noemen en vaak is 1 oplossing onvoldoende om alle klachten te verlichten. Het is altijd aan te raden om uit te sluiten of er iets ernstigs aan de hand is. Denk aan een zenuwbeklemming of uitvalverschijnselen. Dit kun je herkennen aan een uitstralende pijn richting je voet of een ‘doof’ gevoel. Ervaar je een van deze symptomen, maak dan een afspraak bij je arts.

Stress en emoties kunnen ook een boosdoener zijn van langdurige rugklachten. Iedereen heeft emoties over bepaalde gebeurtenissen die ergens in je lijf opgeslagen worden.

Als je pijn ervaart, zal je anders gaan bewegen om je spieren of gewrichten te ontlasten. Herkenbaar of niet? Misschien is het zo subtiel dat je het zelf niet eens door hebt. Laten we het eens testen samen:

Kenmerken van langdurige rugklachten zijn:

Pijn na lang zitten

Niet lang kunnen lopen/slenteren

Pijn na het doen van (fysio)oefeningen

Steek je vinger in de lucht. Blijft je bovenlijf nu in dezelfde houding of bewegen je bovenlijf en je schouders mee?

Iemand met een gezonde rug kan gewoon zijn vinger opsteken terwijl de rest van het lichaam en bovenlijf in dezelfde houding blijft. Je kunt dus een andere houding aannemen of een beetje verkrampen zonder dat je er zelf bewust van bent, maar ondertussen belast je je andere spieren en gewrichten enorm.

Een ander fenomeen wat je bij veel mensen ziet is dat ze, terwijl ze gewoon stil staan, hun bil- en/of beenspieren continu aanspannen. Dit zijn eigenlijk je ‘bewegingsspieren’. Als je deze spieren al gebruikt op momenten dat je stilstaat, moeten ze wel heel hard werken als je wel gaat bewegen. Je kan je voorstellen dat deze spieren uitgeput, pijnlijk worden en dus overbelast raken. De MELT® methode of een behandeltraject is dan de oplossing.

 

Eigenschappen van mensen waarbij dit vaker voorkomt

Vooral mensen die graag zorgen voor anderen, alles heel goed willen doen en vaak pleasen zijn mensen die chronische pijnklachten kunnen ontwikkelen. Wil je weten of dat mogelijk bij jou ook speelt doe dan eens de gratis test. Je vindt hem hier. Je kan eventueel ook meer lezen op de pagina chronische pijn/dps.

 

Wil je liever vandaag dan morgen van je rugpijn af? Neem dan via onderstaande carrousel contact met me op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Direct aan de slag

Vrijblijvend kennis maken

Ik vind het zelf altijd erg prettig om te weten wie er nou achter de site zit. En zeker als je van plan bent om je klachten echt aan te pakken met mijn hulp, wil je vast weten of er een match is.

Dus wil jij ontdekken of wij een klik hebben? Plan dan gezellig een gesprek in. Dat kan live met een bakje koffie in de Leidsche Rijn (Utrecht), telefonisch of met beeldbellen.

Doe gratis de online test

Heb je alles al geprobeerd en ben je het zat om dagelijks last te hebben? Ben je benieuwd of er toch nog een manier is om van jouw pijnklachten af te komen? Doe dan deze quiz! Denk niet te lang na bij het antwoorden. Kies je eerste ingeving. Binnen een minuut weet je of er toch nog een mogelijkheid is voor jou!

Zelf aan de slag met dit Doeboek!

Wil jij ook weer gewoon lekker bewegen en sporten? Zonder erbij na te denken van een bankje springen en/of minder stijf uit je bed komen? Maar wil je eerst zelf aan de slag? Download dan dit Doeboek! Nu tijdelijk voor maar 5.95! Het zit vol tips bij pijnklachten maar is eigenlijk goed voor iedereen :).