‘Leuk spannend’ of stress?

‘LEUK SPANNEND’ OF STRESS?

 

Tijdens mijn zesdaagse training van ‘Verdraaide organisaties’ heeft Thom Verheggen ons kennis laten maken met het doen van ‘leuk spannende’ dingen. Het is de kunst om zelf of anderen, als je leidinggevende bent, leuk spannende dingen te laten doen. Dat zet mensen namelijk ‘aan’, wat weer zorgt voor meer initiatief, creativiteit en groei.

 

De afgelopen vakantie hebben wij ook iets leuk spannends gedaan. Deze zip-line van het gifje overbrugt 1600 meter. Er waren dan ook 2 mensen die eenmaal boven rechtsomkeert maakten. Ik vind dit eigenlijk niet meer spannend maar gewoon heel erg leuk. Op zoek naar iets nieuws spannends dus.

Gelukkig heb ik bij het ondernemen genoeg leuk spannende dingen en een daarvan is het online gaan van mijn site. Wat vinden anderen ervan? Zijn alle fouten er uit (nee dus:)), ik was super alert en stond AAN en eigenlijk nog steeds. Het is leuk om nieuwe stappen te maken in je business.

En er volgt nog meer spannends want als het goed is heb ik vanaf half september eindelijk mijn eigen mooie plek. Ik ruil mijn keukentafel, na ruim zes jaar ondernemen, in voor een fantastische plek waar ik niet alleen rustig kan werken maar ook fijn mensen kan ontvangen. Dus ik blijf bloggen, de volgende blog gaat vast over mijn mooie nieuwe stek met foto’s of wie weet wordt het wel een vlog. Dat is pas ‘leuk spannend’ (voor mij dan).

 

STRESS

Nu is het de kunst om het niet te spannend te laten worden want dan geeft het stress. Stress is op zich niet zo heel erg, soms heb je wat adrenaline nodig om goed te presteren. Maar dit mag niet te lang duren of steeds terugkomen.. Als periodes van stress elkaar steeds sneller op blijven volgen, kom je niet meer tot rust en uit eindelijk gaat je lijf protesteren. Dit kan resulteren in regelmatig of zelfs dagelijks last van terugkerende of chronische pijn en ongemakken.

Velen van ons, veertig/vijftigers, wijten die pijntjes aan het ouder worden maar dat hoeft helemaal niet. En het leuke is dat je door de bewustwording alleen al voor verbetering kan zorgen. Maak eens een lijstje van een gemiddelde doordeweekse dag bijvoorbeeld en kijk daar kritisch naar. Wat valt je op? Maar ook de twintig/dertigers ervaren de laatste jaren veel stress. Voor hen ook de boodschap om een keer de tijd te nemen en op te schrijven wat je allemaal doet. Vervolgens kijk je er eens kritisch naar, wat valt op? Zijn er bepaalde keuzes die je zou kunnen maken, bijvoorbeeld naar 1 feestje in plaats van 3. Een keer niet bij je kinderen kijken bij het sporten? En heb je ook wel eens ‘NEE’ gezegd? Dat is pas ‘leuk spannend’!

DOEBOEK

Voor die mensen die zich herkennen in dit blog, die dus regelmatig of dagelijks klachten hebben of veel stress, heb ik een DOEBOEK geschreven. In dit e-book staat voor iedereen wel een passende tip. Scan, lees en kies een tip uit waar je mee aan de slag gaat. Liefst een ‘leuk spannende’ voor jou natuurlijk.

Ben je nieuwsgierig geworden? Bestel hem dan gewoon, Hij kost nog geen zes euro! Dat is dan weer niet zo spannend maar wel leuk. Vergelijkbaar met de zip-line voor mij.

Klik hier op deze link, dan kom je direct op de bestelpagina van mijn site. Wil je wat meer weten over mij en wat ik doe, ga dan naar www.invoorveranderingbijpijn.nl en surf gezellig rond.

Ik ben benieuwd naar jouw ‘leuk spannende’ activiteiten en zou het tof vinden als je ze met mij deelt. Tot de volgende keer.

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie