MELT® workshops om pijn te voorkomen of te behandelen.

 

Jij slaapt slecht, bent vaak moe, hebt regelmatig last van stijfheid en pijn in je lichaam. Je doet je best om gezond te leven maar je lichaam herstelt maar langzaam na fysieke inspanning of stress en de pijnklachten en stijfheid blijven vaak (te) lang aanhouden. De MELT-methode® is gericht om het grootste orgaan in jouw lichaam weer in balans te krijgen, het bindweefsel. Waarom dat zo belangrijk is lees je op de pagina, de MELT® Methode. Deze methode werkt ook preventief tegen pijn en stijfheid.

 

Duur:

Vier tot 7 weken.

Elke week volg je een workshop van twee uur met drie anderen. Het is de bedoeling dat je thuis, liefst dagelijks, zelf met de MELT oefeningen aan de slag gaat. Elke workshop komt er wat bij zodat je na 7 weken een z.g. MELT map* hebt, geheel gericht op jouw klacht en/of doel.

 

Wil je individueel een MELTcoachingstraject volgen, dan zijn de kosten 995 euro inclusief roller en balletje. Veel werkgevers betalen deze trajecten voor hun werknemers, neem gerust contact op met mij voor meer informatie.

 

* een MELT map is een reeks oefeningen met ieder hun eigen doel, die samen zorgen voor vermindering van pijnklachten. Dit wordt verder uitgelegd tijdens de workshops.

“Beschadigd bindweefsel kan je zelf herstellen met MELT®

Het MELT® Behandeling Chronische Pijn is bedoeld voor jou als jij jezelf herkent in het volgende:

Je wilt weer volop kunnen leven zonder angst voor stijfheid of pijn na een activiteit, lang zitten of door stress. MELT is een ontzettend fijne toevoeging op het Basis Traject Chronische Pijn, gericht op het voorkomen van pijn. Tijdens het MELT traject leer je je lichaam beter kennen en de signalen herkennen die leiden tot jouw klachten. Door te ‘melten’ hou je jouw lichaam in optimale conditie zodat de klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Je kan dit traject ook los boeken.  

 

Waarom MELT® Behandeling Chronische Pijn?

Omdat jij ook graag weer de blije versie van jezelf wil zijn? Je weer uit je stoel wil kunnen springen zonder (angst voor) pijn. Uitgerust uit bed wil komen zonder stijf gevoel.

Omdat je iets achter de hand wil hebben wat voor ontspanning zorgt in tijden van stress of bij post corona klachten zoals een hoge hartslag, hoge bloeddruk en/of ademhaling. MELT zorgt namelijk voor kalmeren van je autonome zenuwstelsel waardoor deze klachten ook verminderen.

Of omdat je betere sportprestaties wil leveren en blessures wil voorkomen. Allemaal redenen om met MELT aan de slag te gaan.

Op deze pagina lees je wat de MELT® methode inhoud en waarom het zo effectief is. Zie ook www.meltmethod.com, de site van Sue Hitzmann de founder van deze methode. Ik ben gecertifieerd level 1, 2 en Hand&foot instructeur

 

Inhoud MELT® Behandeling Chronische Pijn

Je start met de basisprincipes. Dit zijn oefeningen, met een balletje, voor je handen en voeten en een roller. Deze materialen mag je lenen gedurende de periode van de workshops. Als het je bevalt en je wilt er mee door, kun je ze met korting kopen. De materialen zitten niet in de prijs van de workshops, omdat niet iedereen dezelfde/alle materialen nodig heeft.

In vier weken gaan we op zoek naar wat past bij jou en wat de beste resultaten geeft. NOOT: dit lukt alleen als je tussen de workshops door zelf aan de slag gaat. Dit kost je min 10 minuten max 30 minuten per dag.

Na de MELT®workshops ben jij in staat om

 

Zelf de MELT® oefeningen goed uit te voeren

Te voelen waar je vastzittende stress zit in jouw lichaam

Te bepalen welke oefeningen je het beste kan doen bij welke klacht

Sneller te herstellen na het sporten of misschien zelfs wel

betere sportprestaties te leveren.

Of gewoon op kunnen staan, na lang zitten, zonder stijve rug!

Vanaf 250,- inclusief btw en gebruik lesmateriaal

Dit MELT traject is op maat voor jou. Het kan zijn dat zaken naar voren komen waar je beter iemand anders voor kan vragen, bijvoorbeeld voeding. Of dat er zoveel spanning zit dat een massage nodig is of dat je bepaalde spiergroepen wil trainen op een gecontroleerde manier wat heel goed kan met Pilates. Daarom werk ik samen met Dorine, Cornelis en Tieneke. Samen met Tieneke, van natuurlijk Pilates, organiseer ik ook MELT introductielessen.

 

Het zou ook kunnen dat er nog een andere oorzaak naar voren komt van chronische pijn dat aangepakt moet worden als je dat wilt. Indien ik daar aanleiding voor zie zal ik dit aangeven en vragen of je hierover in gesprek wil, 1 op 1 natuurlijk. Mocht je zelf al het idee hebben dat dat zo is kijk dan eens bij de pagina chronische pijn/dps via deze link.

AAN massagepraktijk, voor een fijne massage die helpt je lijf goed te voelen.

Picture 2

Natuurlijk Pilates, voor een 1 op 1 Pilates les aangepast aan jouw klachten

Picture-3

Healthy pleasures, voedingsadvies geheel passend bij jou.

Picture-4

Vanaf 250,- inclusief btw en gebruik lesmateriaal