20121028_122011

Heb jij ook last van steeds terugkerende of chronische pijn?

Beïnvloedt het je dagelijks leven? Dat had ik ook!

Vanuit persoonlijke ervaring geloof ik dat een vrijwel pijnvrij leven voor iedereen met bovenstaande symptomen mogelijk is. Ik ben Patricia Broos, MELT instructeur, lid medisch adviesraad Hidradenitis Patiëntenvereniging en zelfstandig zorgprofessional. Zolang ik me kan herinneren, heb ik al last van chronische pijn in mijn rug, met name lage rugklachten. Door de pijn moest ik met steeds meer dingen laten. Het startte met mijn favoriete sport, vervolgens het tillen van zware dingen en uiteindelijk kon ik zelfs niet meer stofzuigen…

 

Ondanks de pijnklachten kon ik gelukkig nog wel werken, als ik maar niet te lang stil zat. En ‘o wee’ als ik dat per ongeluk wel deed. Dan kon ik rekenen op een stijve en pijnlijke rug. Met vriendinnen op stap, een bezoek aan een pretpark of een lange wandeling; het stond allemaal garant voor rugpijn. Lang leve de paracetamol, daarmee hield ik het iets langer vol en kon ik toch de dingen doen die ik leuk vind.

Op foto’s van het ziekenhuis was een kleine slijtage te zien, een mogelijke oorzaak van de pijn. Ik wilde van de pijn af en probeerde van alles: ik kocht een duur ondersteunend matras, deed bij de fysio krachttraining voor mijn rug, volgde pilates. Bij alles wat ik deed, lette ik goed op mijn houding. Maar in plaats van dat mijn klachten verminderden, werden ze juist erger. De pijn werd erger. Dat was zo ontzettend frustrerend. Kleine alledaagse klusjes veranderden in een gigantische klus.

De volgende halte is de pijnpoli. Hier krijg je op de pijnlijke plek een prik met corticosteroïden, zodat je weer kunt trainen zonder pijn. Onderzoek wijst echter uit, dat de resultaten niet om naar huis te schrijven zijn. Reden genoeg om verder te zoeken…

Diversion Pain Syndrome/SOLK

Pijn ging hand in hand met veel activiteiten die ik leuk vond. Ik weigerde dit te accepteren en zocht verder. Al snel kwam ik het fenomeen DPS (diversion pain syndrome) tegen. In Nederland krijgen steeds meer mensen de diagnose SOLK, somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten. Toen ik de beschrijving las, dacht ik meteen: “Wow! Dit gaat over mij.” Ik las boeken, keek filmpjes met vele voorbeelden van mensen met DPS en SOLK. Een feest van herkenning! Een TRM coach hielp mij van de chronische pijn af. Het behandelingstraject was indrukwekkend en mooi. En ik had er zo veel baat bij dat het me inspireerde om het zelf te gaan doen. Ik ging zelf in de leer om als TRM Coach aan de slag te gaan.

“Binnen 8 weken was ik pijnvrij!

De pijn was weg gelukkig, maar ik had nog wel last van stijfheid en ik voelde steken wanneer ik me verstapte. Op dat moment nodigde mijn Pilates docente mij ‘toevallig’ uit voor een introductieles MELT ®  

Tijdens deze les vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Deze methode maakt mijn trajecten nog persoonlijker en beter. Dus ben ik verder gaan leren en ben ik nu ook officieel level 2 MELT®coach.

De MELT®methode

De MELT®methode is ontwikkelt door Sue Hitzmann en zorgt voor; soepeler bindweefsel, kalmeren van je zenuwstelsel en het reguleert je ademhaling. Daarmee versterk je ook je immuunsysteem.

Je merkt al snel verschil als je gaat MELTEN en dat komt doordat het bindweefsel je grootste orgaan is. Het verbindt alles aan elkaar, van kruin tot teen en kan zelfs sneller seintjes doorgeven dan je zenuwbanen.

We krijgen klachten door lang zitten of steeds dezelfde bewegingen maken, het bindweefsel droogt dan uit. Dit is voornamelijk bij knieën, heupen, (lage) rug en schouders kortom je gewrichten. Door regelmatig water te drinken en minimaal 10 minuten per dag MELT oefeningen zullen chronische pijnklachten snel verminderen.

Op basis van jouw klachten, creëer ik een persoonlijk behandelplan. Ik leer je welke oefeningen helpen bij jouw klacht, zodat de pijn vermindert of zelfs verdwijnt. MELT werkt ook preventief zodat je klachten kan voorkomen. Ben jij klaar voor verandering? Boek dan vrijblijvend jouw gratis kennismakingsgesprek via onderstaande button.

Wil je eerst nog meer lezen klik dan hier voor meer informatie over deze methode of kijk www.meltmethod.com

“Invoorveranderingbijpijn” van Patricia Broos

 

Vanuit een persoonlijke passie coach ik mensen bij het voorkomen en verminderen van steeds terugkerende (pijn)klachten.. Ik ben ervaringsdeskundige en al jarenlang een gespecialiseerd zorgprofessional (verpleegkundige). Die combinatie maakt van mij de ideale coach. Dankzij mijn persoonlijke en professionele ervaring weet ik precies wat er in je lichaam gebeurt bij terugkerende of chronische pijn. De MELT-methode® brengt alle facetten van mijn specialisatie samen in een effectieve behandeling: het activeert het zelf genezend vermogen van het lichaam, verbetert de kwaliteit van het bindweefsel, zorgt voor me-time, een verbetering in je immuunsysteem en je ademhaling. Oftewel, het brengt jouw lichaam weer helemaal in balans. Wil jij actief aan de slag met jouw pijnklachten of voorkomen dat je chronische klachten krijgt?

Wil je weer volop genieten van het leven? Maak een vrijblijvende afspraak en we kijken samen welke aanpak het beste bij jou past.