202003121140_JvBDSCF6601

Heb jij ook last van steeds terugkerende of aanhoudende (pijn)klachten?

Beïnvloeden de klachten jouw dagelijks leven? Dat had ik ook!

Ik ben Patricia Broos, MELT instructeur en zelfstandig zorgprofessional (gespecialiseerd verpleegkundige). Als sinds mijn tienerjaren had ik regelmatig pijn in mijn onderrug. Door de pijn moest ik steeds meer dingen laten. Eerst het volleyballen, vervolgens het tillen van zware dingen en uiteindelijk was stofzuigen al vervelend.

 

Ondanks de pijnklachten kon ik gelukkig nog wel werken maar ik had dagelijks een stijve en pijnlijke rug. Met vriendinnen op stap, een bezoek aan een pretpark of een lange wandeling gingen wel maar meestal eindigde het met paracetamol.

Op foto’s van het ziekenhuis was een kleine slijtage te zien, een mogelijke oorzaak van de pijn. Ik wilde van de pijn af en probeerde van alles: ik kocht een dure bureaustoel, nieuw bed, deed bij de fysio krachttraining, volgde pilates. Maar in plaats van dat mijn klachten verminderden, werden ze juist erger.

De volgende halte was de pijnpoli. Een van de behandelingen was een injectie met corticosteroïden op de pijnlijke plek. Onderzoek wijst echter uit, dat de resultaten niet om naar huis te schrijven zijn. Reden genoeg om verder te zoeken…

Aanhoudende klachten (SOLK/ALK)

Als je gaat zoeken op aanhoudende klachten kom je snel op ALK (voorheen SOLK), Aanhoudende Lichamelijke Klachten. Toen ik de beschrijving las, dacht ik meteen “Dit gaat over mij”. Ik las boeken, keek filmpjes en las veel ervaringsverhalen op www.depijnvoorbij.nl. Een feest van herkenning! Een TRM coach hielp mij van de chronische pijn af. Het behandelingstraject was indrukwekkend en mooi. En ik had er zo veel baat bij dat het me inspireerde om het zelf te gaan doen. Ik ging in de leer om zelf mensen met aanhoudende klachten te kunnen helpen.

“Als snel was de pijn regelmatig weg”

De pijn was weg gelukkig, maar ik had nog wel last van stijfheid en ik voelde steken wanneer ik me verstapte. Op dat moment nodigde mijn Pilates docente mij ‘toevallig’ uit voor een introductieles MELT ®  

Tijdens deze les vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Deze methode maakt mijn trajecten nog persoonlijker en completer. Dus ben ik verder gaan leren en ben ik nu ook officieel level 3 MELT®coach.

De MELT®methode

De MELT®methode is ontwikkelt door Sue Hitzmann en zorgt voor; soepeler bindweefsel, kalmeren van je zenuwstelsel en het reguleert je ademhaling. Daarmee versterk je o.a. ook je immuunsysteem.

Je merkt al snel verschil als je gaat MELTEN en dat komt doordat het bindweefsel je grootste orgaan is. Het verbindt alles aan elkaar, van kruin tot teen en kan zelfs sneller seintjes doorgeven dan je zenuwbanen.

We krijgen klachten door lang zitten of steeds dezelfde bewegingen maken, het bindweefsel droogt dan uit. Dit is voornamelijk bij knieën, heupen, (lage) rug en schouders, kortom je gewrichten. Door regelmatig water te drinken en minimaal 10 minuten per dag MELT oefeningen te doen zullen stijfheid en chronische pijnklachten snel verminderen.

 

Op basis van jouw klachten, creëer ik een persoonlijk behandelplan. Ik leer je welke oefeningen helpen bij jouw klacht, zodat de pijn vermindert of zelfs verdwijnt. MELT werkt ook preventief zodat je klachten kan voorkomen. Ben jij klaar voor verandering? Boek dan vrijblijvend jouw gratis kennismakingsgesprek via onderstaande button.

Wil je eerst nog meer lezen klik dan hier voor meer informatie over deze methode of kijk www.meltmethod.com

“Invoorveranderingbijpijn” van Patricia Broos

Met veel passie coach ik mensen bij het voorkomen en verminderen van steeds terugkerende (pijn)klachten. Als ervaringsdeskundige icm mijn jarenlange ervaring als gespecialiseerd verpleegkundige en brede kennis door meerdere vervolgopleidingen kan ik begeleiding op maat aanbieden.

 

Mijn aanpak gaat uit van het biopsychosociale model. Dat betekent dat er naast aandacht voor het biomedische deel ook aandacht is voor psychosociale en sociale aspecten.

 

Methodes waar ik gebruik van maak zijn oa: De MELT-methode® (level 3), TRM, Breathwork (Kasper vd Meulen), EFT, 5*werkplezier,

werken volgens de bedoeling en het Neuman Systems Model.

Ik ben aangesloten bij de Vereniging Arts en leefstijl en ben aangesloten bij de klachtenregeling zorg.

 

Ik ben InvoorVerandering…

Jij ook?

 

NB: Heb je klachten dan hoor ik dat graag, dan gaan we daarover in gesprek. Ik ben aangesloten voor de wkkgz bij Quasir en die maken gebruik van dit stappenplan.