Pijn door het dragen van mondkapjes

Ik lees veel verhalen van collega’s die werken met persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm). Zelf hoef ik het op dit moment (nog) niet te dragen maar ik kan me nog goed herinneren hoe het is. Het maakt het werk zwaar, het ademen moeilijk en met name de mondkapjes zijn oncomfortabel.

Op een gegeven moment wordt het zelfs pijnlijk om de kapjes te dragen. Dit is een signaal van je lijf dat je er iets aan moet doen. Makkelijk gezegd, je kan hem immers niet af doen maar je kan hem wel anders opzetten. Je kan bijvoorbeeld de elastieken veranderen van richting waardoor het kapje net even wat anders op je gezicht drukt. Eigenlijk ben je een decubitus (doorligplek) aan het ontwikkelen.

Helpt dat niet (meer) dan kan je ook je huid beschermen bijvoorbeeld met een dunne hydrocolloïd (DuoDERM) of siliconen foam. Je huid verwennen met een goede verzorgende dag/ nacht crème is ook belangrijk. Ik zelf (en nee ik heb geen aandelen) vind de dag/nacht creme van Dr Leenarts heel fijn. Daar zit geen parfum in, is prettig in het gebruik en makkelijk te krijgen online of bij de Etos.

Het werken in pbm is zwaar en eigenlijk moet je echt na 3 uur pauze nemen. Je verliest meer vocht en calorieën dus even goed drinken, wat eten en even tot rust komen heb je echt nodig. Om even tot rust te komen maar ook tegen de drukplekken heb ik de volgende tip: doe de 50 sec MELT facelift

 

Als je nog niet bekend bent met de MELT® methode, dan kun je er hier meer over lezen.

Je voelt direct het verschil. In het filmpje zie je hoe het gaat met een speciaal MELT balletje maar je kan dit ook heel goed doen met je vingertoppen. Ik doe het ook vaak onderweg in de auto.

Dus pak die 50 sec en neem dat MELT® momentje. Check deze link voor de instructies van de 50 sec facelift en geniet even van dat moment voor jezelf. Je hebt het verdiend.

Liefs Patricia

Geen reactie's

Geef een reactie