Traject Behandeling Chronische Pijn

Jij weigert te geloven dat er niks meer te doen is aan jouw continu terugkerende of chronische pijn. Er is geen concrete oorzaak aangewezen. Of je twijfelt of de aangewezen oorzaak ook de daadwerkelijke ‘dader’ is van jouw pijn. Dit traject geeft je enorm veel inzichten en helpt jou de pijn drastisch te verminderen. In de meeste gevallen verdwijnt de pijn zelfs helemaal.

 

Duur:

8 weken met 4 keer 2 uur live coaching

 

Het Basistraject Behandeling Chronische Pijn is bedoeld voor jou als jij jezelf herkent in het volgende:

 

Op regelmatige of zelfs dagelijkse basis loop jij rond met pijn. Je hebt last van je nek, schouders, hoofdpijn en/of rugpijn. Wellicht in combinatie met stijfheid en vermoeidheid. Vooral tijdens stressvolle periodes heb je veel pijn en gebruik je soms pijnstillers. Als dit zo doorzet, merk je dat de pijn steeds vaker aanwezig is. Een dagje winkelen of met de kinderen naar een pretpark doe je liever niet meer. Je leeft je leven zo dat je zo min mogelijk pijn hebt. Je laat steeds meer om de pijn maar te voorkomen. Misschien meld je je soms een paar dagen ziek, omdat de pijn zo erg is dat je alleen nog maar kunt liggen.

“Pijn is een waarschuwing van jouw brein”

Waarom Basistraject Behandeling Chronische Pijn?

 

Stress zorgt voor pijn. Zie dit als een waarschuwing dat je iets moet veranderen in je levensstijl. Op de pagina chronische pijn leg ik uitgebreid uit wat de oorzaak is van terugkerende of chronische pijn. De kunst is om je bewust te worden van de seintjes die je onderbewuste geeft om je lichaam te beschermen. Als je bijvoorbeeld je vinger brandt, geeft je brein een pijnsignaaltje door: je trekt snel je vinger terug. Jouw brein is geconditioneerd om dat ook te doen bij stress, je wordt afgeleid. Tijdens het traject Behandeling Chronische Pijn gaan we op zoek naar jouw seintjes en eventuele emoties die kunnen zorgen voor pijn. Zolang je de oorzaak niet weghaalt, is de kans groot dat de pijn terug blijf komen.

 

Inhoud Basistraject Behandeling Chronische Pijn

In een periode van acht weken hebben wij vier keer live contact. Op die dag onderzoek ik welke methode en oefeningen het beste voor jou werken. Ik ondersteun je bij het proces waarbij jij leert hoe je de afleidingsmanoeuvres van je onderbewuste herkent. Ik kan je vast verklappen dat dit er meer zijn dan je denkt. We leggen de afleidingsmanoeuvres bloot en zoeken dan de oorzaak van de pijn. Vervolgens leer ik je hoe je de lichamelijke reactie op stress kunt verminderen. Daarmee vermindert de pijn sterk of verdwijnt deze zelfs helemaal. Om dit proces goed te doorlopen, krijg jij oefeningen die je dagelijks uitvoert. Dit zijn andere oefeningen van die je van de fysio gewend bent;).

 

Geen mens is hetzelfde. Het traject wordt om deze reden 100% op maat gemaakt en afgestemd op jouw specifieke klachten, wensen en doelen. Ik doe dit vanuit een zogenaamde holistische visie: je brein en lijf zijn onlosmakelijk verbonden aan elkaar. Daarom werk ik samen met andere disciplines om zo tot het beste resultaat te komen. Samen gaat we op zoek naar jouw persoonlijke gezondheid, die is namelijk voor iedereen anders.

Na het traject ben jij in staat om:

De signalen te herkennen zodra je op je grens komt

De oorzaken van steeds terugkerende of chronische pijn benoemen en aanpakken

Oefeningen te doen die bij jou passen en er voor zorgen dat de pijn blijvend verminderd of zelfs weg blijft

Nog beter naar je lichaam te luisteren en weer te voelen wat je lijf je verteld.

 

Start de verandering nu, leef weer zonder (angst voor) chronische pijn en klik hieronder voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Alles bij elkaar inclusief materiaal; 750,- inclusief btw