Vakantietijd, stress of relax?

Sinds de kinderen naar school gaan vind ik de vakantietijd weer wat relaxter. Daarvoor gaf het eigenlijk alleen maar stress. Kinderen die uit hun ritme waren. Het ene kind is net wakker en het andere moet echt slapen anders is hij niet te genieten. Zwemmen met zwembandjes en constant opletten of ze niet kopje onder gaan. Zo heb ik een keer gehad dat ik dacht dat onze oudste mee was met mijn man en vrienden het water in, ik bleef bij de jongste. Toen hij terug kwam lopen zonder onze zoon raakte ik in paniek, waar was hij!? Hij bleek zo’n 50 meter verderop, zonder bandjes, aan de waterkant te spelen. Nog nooit heb ik mij zo’n slechte moeder gevoeld, ik heb zitten huilen zo blij was ik dat hij oké was. Zo hebben alle ouders denk ik wel een vergelijkbaar verhaal.

Nu gaan ze allebei naar de middelbare school en koester ik de vakanties die nog komen gaan met z’n viertjes. Ik was 16 toen ik niet meer mee ging met mijn ouders. Dat hebben we in ieder geval gehaald, hij is nu 16. Door Corona is de vakantie, in mei, naar Amerika in het water gevallen dus wat gaan we nu doen? De mannen wilden ook wel thuisblijven maar deze mama heeft toch even een uitstapje nodig. Het was een uitdaging maar we hebben zomaar wat gevonden dat we alle vier leuk vinden. Het is 10 dagen Oostenrijk geworden

Als coach, voor mensen met chronische pijn, maar ook als trainer 5sterrenwerkplezier en verpleegkundige weet ik hoe belangrijk het is om er af en toe even uit te gaan. Ik besef me dat het niet voor iedereen weggelegd is om naar het buitenland of op vakantie te gaan. Maar zoek dan andere manieren om op te laden. Want je hebt echt af en toe een oplader nodig om goed te kunnen blijven functioneren. Functioneren op je werk maar ook als ouder, zoon. dochter, broer, zus, vriend of vriendin, kortom in alle rollen die we hebben.

 

Heb jij nou regelmatig last van fybromyalgie, stijve spieren, rugklachten, nekklachten, terugkerende of chronische pijn of andere kwalen en merk je dat ze minder zijn als je lekker opgeladen bent? Wil je leren omgaan met pijn, of nog beter, zou je wel willen leren, hoe je ervoor kan zorgen dat je (bijna) nooit meer last hebt van die ongemakken? Download mijn Doeboek met veel leuke en makkelijke tips om je pijnklachten te verlichten.

 

Fijne vakantie!

Geen reactie's

Geef een reactie